De essentie van mijn begeleiding van jou is bewustzijnsgroei en persoonlijke ontwikkeling.

Ik begeleid je naar ontdekking van je kwaliteiten en mogelijkheden, stimuleer je om verworven inzichten in te zetten voor persoonlijk en zakelijk functioneren, stimuleer je om nog meer eigen verantwoordelijkheid te nemen voor je functioneren, je huidige bestaan en je wensen en verlangens naar veranderingen en naar persoonlijke ontwikkeling. Basisprincipe is, dat ik je als mijn cliënt of cursist het gevoel wil geven dat je gehoord wordt, gezien wordt, serieus genomen wordt in elk aspect van je gedrag, je persoonlijkheid en je zijn. Ik zie het als mijn taak om een aangever, begeleider te zijn van jouw proces naar verwerking, genezing, bewustwording, heelwording, jezelf-zijn in zowel privé als werk. Zingeving en mezelf zijn zie ik zelf als overkoepelend thema's in mijn leven en mijn activiteiten. Ik ben dankbaar voor de ontmoeting met de mensen waarmee ik werk en leef. Hoewel dat niet mijn eerste intentie is, leer ik ook altijd van mijn cliënten.

Deze manier van vormgeven aan mijn functioneren, communicatie, denken en voelen houdt voor mij in, dat ik respect heb voor ieders denkwijze, leefwijze, zijnswijze en vanuit die visie contacten leg en onderhoud, trainingen geef en persoonlijke begeleiding doe. Voor mij geldt het Tibetaanse spreekwoord Oordeel niet, want je kent iemands levenspad niet.

Activiteiten

Heden:

Ontwikkelingsbegeleider, coach, Inca-sjamaan. Ik geef workshops voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling, bewustzijnsgroei, esoterie en Inca sjamanisme, 2003-heden.

Mijn vrouw Aspasia en ik geven samen familieopstellingen. Klik hiervoor de button.

Vanaf mijn jeugd schrijf ik al verhalen en gedichten en uit ik me creatief via schilderen en tekenen. Om mijn ervaringen en levensvisie te delen schrijf ik boeken over spirituele onderwerpen of waarin spirituele opvattingen een rol spelen. Zie het scrollmenu 'boeken' en 'kunst'.

Opleidingen:

Mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling begon meer dan 35 jaar geleden met een cursus energiewerk en met een Reiki-1 inwijding. Vanaf dat moment is het een doorgaande ontwikkeling geworden van bewustzijnsgroei en professionele opleidingen op het gebied van alternatieve en energetische geneeswijzen.

Mijn eerste therapeutenopleiding was regressie- en reincarnatietherapie bij Hans ten Dam. De eerste aanzet tot een persoonlijke innerlijke transformatie.

Naast meerdere opleidingen op het gebied van energiewerk, heb ik een uitgebreide NLP-opleiding gedaan. Zeer ingrijpend maar achteraf voor mij te mentaal georiënteerd. Mijn opleiding tot Feng Shuiconsultant leerde me onbevooroordeeld te kijken naar mensen en hun omgeving.

Omdat ik me meer aangetrokken voelde tot ontwikkeling van bewustzijn en hartkwaliteiten ben ik me gaan bezighouden met familieopstellingen en met Inca sjamanisme. Naast de inwijdingen van Munay Ki, Nusta karpay, Hatun karpay en Mosoq karpay heb ik Q'ero healingstechnieken geleerd. Dit aangevuld met healingstechnieken uit het Siberisch sjamanisme.

(Inca)Sjamanisme:

Inwijding Mosoq Karpay door Pascalle Laffutte 2022

Opleiding tot pampamesayok 2016-2020

Inwijding Mosoq Karpay door Don Alejandro Apassa 2019

Ama Deus inwijdingen tot Guarani sjamaan 2018

3-daagse workshop Soul Retrieval 2018

Workshop Psychopomposwerk, begeleiding van overledenen/ zielen 2017

Sjamanistische workshop De weg van de sjamaan 2017

Inwijdingen Mosoq Karpay Inca sjamanisme door Don Hernan Quillihuaman Quispe 2017

Inwijdingen Hatun Karpay Inca sjamanisme 2016-2017

Samenstellingstraject Mesa/ medicijnbundel Inca sjamanisme 2017

Privélessen healingstechnieken Inca sjamanisme 2016-2017

Opleiding Nusta karpay inwijdingen Inca sjamanisme 2012

Opleiding Munay Ki-inwijdingen Inca sjamanisme 2011

Energetische healingstechnieken:

Beroepsopleiding voor energetische natuurgeneeswijzen

Master Magnified healing

Reikimaster Karuna

Reikigrootmeester Usui system of natural healing

Beroepsopleiding Feng Shuiconsultant, Kushi instituut Amsterdam, HBO-niveau

Beroepsopleiding Aurahealing Mens en Intuitie Amersfoort

Diversen:

NEI basisopleiding Roy Martina

Workshops en opleiding familie- en organisatieopstellingen bij Hellinger, Stam, Sonius

Trainersopleiding NLP, HBO-niveau

NLP-practitioner en masterpractitioner NTI-NLP Limmen

Beroepsopleiding regressie- en reïncarnatietherapeut Hans ten Dam, HBO-niveau

Lerarenopleiding Nederlands, bacchelor

Lerarenopleiding tekenen , master